Satoshi Nakamoto, inventatorul BITCOIN este nominalizat la premiul NOBEL pentru economie

Dar cine este Satoshi Nakamoto?

Inventatorul Bitcoin, un personaj deosebit de renumit în ultimii ani, rămâne în continuare necunoscut. Nominalizarea la premiul NOBEL vine din partea profesorului de finanțe al universității UCLA, Dl. Bhagwan Chowdhry, care a fost invitat de comitetul premiului NOBEL să nominalizeze un candidat pentru premiul pe anul 2016.

Până în acest moment toate tentativele de dezvăluire a indentitații lui Satoshi Nakamoto nu au dus la un rezultat concludent, dar lucrarea sa, “peer-to-peer electronic cash system” rămâne în continuare un subiect foarte fierbinte și de actualitate, fără să luăm în calcul revoluționara teorie de constituire a unui sistem de plăți cu numerar într-un mediu descentralizat.

Este această nominalizare de luat în considerare? Se pare că întrunește condițiile necesare dar sunt puține șansele ca inventatorul să urce chiar el, în decembrie, treptele decernării marelui premiu.

Dl. Bhagwan Chowdhry declară că ar fi onorat să rostească discursul de acceptare al premiului în locul lui Satoshi Nakamoto, dacă acesta, bineînțeles, i-ar trimite acest discurs, cum altfel decât într-o formă criptată.

Citește mai multe despre subiect pe blogul Dl. Bhagwan Chowdhry.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial