Ce este riscul?

Definiția universală a riscului

Cunoaștem cu toții, desigur, ce este riscul și nu îmi propun să schimb propriile reprezentări asupra noțiunii de risc. Fiecare dintre noi și-a generat deja universul personal în care prezența riscurilor beneficiază de un loc mai mult sau mai puțin important.

Personal abordez problema printr-o interpretare proprie a standerdelor și teoriilor despre risc, nu foarte originală dar micile interpretări se aliniază unui model de transpunere logică pe care l-am dezvoltat pe parcursul anilor de pregătire profesională. Astfel că după multe căutări am ajuns la propria definiție a riscului.

Ce este riscul?

Riscul este o noțiune abstractă, prezentă peste tot și în toate, acceptată în general și introdusă în calcule, care influențează în mod negativ sau pozitiv: rezultate, valori, evaluări, teorii, procese, modele, obiective, strategii și care introduce un element de incertitutdine astfel încât în funcție de un anumit moment în timp și un criteriu de analiză dat, să punem sub semnul îndoielii realizarea sau echivalența.

Dacă această definiție nu se ridică la nivelul exigențelor dvs. vă rog să consultați link-urile următoare:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial