Creatorul Bitcoin își dezvăluie identitatea

Schimbă acest fapt percepția despre modelul de crypto-monedă sau este doar o campanie de marketing?

O serie de publicații importante publică știrea în care Dr. Craig Steven Wright revendică titlul de inventator al Bitcoin. Numeroase alte publicații preiau știrea.

Privesc aceste știri cu o oarecare suspiciune profesională. Pentru cineva care a ales sa fie anonim la lansarea Bitcoin este destul de ciudat că hotărăște să-și dezvăluie identitatea acum. The Economist, BBC și GQ Magazine au avut ocazia să-l intervieveze pe Satoshi înainte de declarațiile sale oficiale din social media. Concluzia finală pare a fi că Dr. Craig Steven Wright ar putea fi Satoshi Nakamoto după consultarea probelor pe care acesta pus la dispoziție dar există un semn mare de întrebare și foarte multă neîncredere dincolo de toate probele aduse în sprijinul declarației sale.

Pentru moment sunt prea puține certitudini printre care aceea că Satoshi Nakamoto a dezvoltat prima versiune de software, apoi a continuat împreună cu o serie de colaboratori pentru a îmbunătăți aplicația după care s-a retras definitiv. Totuși în contul său s-au strâns 1 milion de unități Bitcoin dintr-un total de 15,5 milioane de unități  Bitcoin emise până de curând. La valoarea de azi de circa 450 milioane de dolari, deși nu s-a atins de acest cont încă, Satoshi devine o țintă.

De asemenea, în contextul în care dezvoltatorii Bitcoin s-au împărțit în două tabere, cuvântul fondatorului Bitcoin ar cântări greu în balanța măsurării argumentelor celor două tabere.

O altă certitudine este că interesul față de Bitcoin și Blockchain a depășit cu mult interesul față de creator motiv pentru care numeroasele semne de întrebare îmi indică doar un singur răspuns. Nevoia de publicitate și alipirea de un subiect controversat, cu o rată de interes în creștere aflat pentru moment în opoziție cu sectorul financiar-bancar aflat în criză.

  • Articolul din The Economist poate fi citit aici.
  • Articolul din BBC poate fi citit aici.
  • Articolul din Forbes poate fi citit aici.
  • Articolul din Bloomberg poate fi citit aici.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial